Ervaren scheidingsadvocaat inschakelen?
Bel vrijblijvend: 030 - 799 99 02
Home > Berichten > Op zoek naar een notaris?
Notaris

Op zoek naar een notaris?

Helaas scheiden er veel mensen. Bij een scheiding komt best veel kijken. Wie gaat er bijvoorbeeld voor de kinderen zorgen? Wie gaat waar wonen? Hoe worden de spullen verdeeld? En wie gaat welke kosten rondom een scheiding betalen? Dit zijn veel vragen waar mensen mee zitten als zij van plan zijn om te scheiden. Een notaris kan tijdens een scheiding veel voor mensen betekenen. In dit artikel lees je een aantal tips voor het zoeken naar een goede notaris.

Wat is een notaris en wat zijn de bijbehorende taken?

Een notaris is een jurist die andere mensen helpt om belangrijke (juridische) afspraken goed en duidelijk op papier vast te leggen. Hij of zij zet alle belangrijke zaken op een rijtje en zoekt uit hoe dit allemaal het beste geregeld kan worden.

Je kunt een notaris inschakelen voor verschillende aktes. Onder die verschillende aktes vallen onder andere het opstellen van een samenlevingscontract, het kopen en/of verkopen van een huis, geregistreerd partnerschap en oprichting van een stichting of onderneming. Een notaris is dus actief op de gebieden van huis en hypotheek, stichting en bedrijf en familiezaken.

Waar kan een notaris bij helpen bij scheiding?

Hierboven zie je een kleine greep uit de taken van een notaris. Maar op welke vlakken kan een notaris helpen bij een scheiding?

Bij een scheiding kan een notaris een testament opstellen. In dit document wordt alles geregistreerd. Hierin wordt vastgelegd welke beslissingen er worden genomen rondom de voogdij. Dat testament wordt in overleg met jou en jouw (ex)partner gemaakt. De notaris zal geen eigen beslissingen opnemen.

Verder is het handig om een akte van verdeling op te laten stellen. Hierin wordt vastgelegd hoe de verdeling van geld en spullen geregeld zal worden. Het is handig als jij en je (ex)partner hier gezamenlijk (zelf) uit kunnen komen. Zo zorg je ervoor dat jullie beide een goed gevoel aan de situatie overhouden en dat hier geen ruzies of discussies over kunnen ontstaan.

Een notaris uitzoeken

Nu weet je alles over een notaris en dan met name over een notaris die kan helpen bij een scheiding. Maar hoe zoek je de beste notaris uit?

Online zijn veel websites van notarissen te vinden. Zo heb je ook websites waar verschillende notarissen hun diensten verkopen. Dit is een voordeel, want dit kan veel tijd en geld schelen. Je hoeft namelijk niet het hele internet af te zoeken en je kunt ze gemakkelijk vergelijken. Ook is het erg makkelijk om te filteren en zo kun je er heel gemakkelijk een notaris uit filteren die gespecialiseerd is op het gebied van scheidingen.

« Terug naar pagina overzicht
Menu