Ervaren scheidingsadvocaat inschakelen?
Bel vrijblijvend: 030 - 799 99 02
Home > Alimentatie
alimentatie in utrecht

Alimentatie afspraken in Utrecht

Wanneer heeft u recht op alimentatie?

Bij het regelen van een scheiding is de alimentatie een belangrijk punt. Ex-partners blijven namelijk, door de wettelijke onderhoudsplicht, verplicht om voor elkaar en hun eventuele kinderen te zorgen. Dit komt er in de praktijk meestal op neer dat er wordt meebetaald aan het levensonderhoud.

Alimentatieregelingen moeten tegenwoordig worden opgenomen in het ouderschapsplan dat aan de rechter voor ontbinding van het huwelijk wordt aangeboden. Ons advocatenkantoor kan u in Utrecht en omstreken helpen bij dit ouderschapsplan en het bepalen van de hoogte van de alimentatie.

Verschillende vormen van alimentatie

Alimentatie is de financiële ondersteuning van elkaar en elkaars kinderen na een echtscheiding. Er bestaat zowel partner- als kinderalimentatie.

Partneralimentatie is nodig als de inkomens van de ex-partners verschillen, waardoor de een er na een scheiding enorm op achteruit gaat. Samen met uw ex-partner kunt u zelf afspraken maken over de duur en de hoogte van de bijdrage. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant dat door een rechter wordt beoordeeld op eerlijkheid. Mocht u er onderling niet uit kunnen komen, dan wordt in de rechtszaal de juiste alimentatie bepaald.

Kinderalimentatie is bedoeld zodat uw kinderen er niet financieel op achteruit gaan na een scheiding. Diegene die de hoofdzorg van de kinderen op zich neemt, ontvangt alimentatie van de ander. De hoogte kan samen bepaald worden, hoewel een rechter wel toetst of deze redelijk is.

Voor belangrijke afspraken als alimentatie is het verstandig om een ervaren juridisch adviseur in de arm te nemen. Direct een advocaat inschakelen? Wij helpen u graag in Utrecht en in de wijde omgeving van Utrecht.

Menu