Ervaren scheidingsadvocaat inschakelen?
Bel vrijblijvend: 030 - 799 99 02
Home > Echtscheiding > Co-ouderschap
co-ouderschap

Co-ouderschap regelen in Utrecht

Co-ouderschap na scheiden

Bij co-ouderschap worden de kosten en de zorg- en opvoedingstaken tussen beide ouders gelijk verdeeld. De kinderen maken deel uit van twee huishoudens en zijn ongeveer even vaak bij iedere ouder. Als beide ouders een vrijwel gelijk inkomen hebben en ze beide ongeveer evenveel uitgeven aan de kinderen, dan is er in de meeste gevallen dan ook geen sprake van kinderalimentatie.

Wanneer wel kinderalimentatie?

Ondanks dat de situatie voor de kinderen in beide huishoudens ongeveer gelijk is, kunnen er nog wel gevallen zijn waarbij kinderalimentatie een rol kan spelen:

  • als er een aanzienlijk verschil bestaat tussen de inkomens van de ouders;
  • als de kinderen bij de ene ouder meer tijd doorbrengen dan bij de ander;
  • als de ene ouder buiten zijn schuld om gedurende een langere periode hogere lasten heeft.

Duidelijke afspraken maken

Bij co-ouderschap is het belangrijk dat er duidelijke afspraken zijn vastgelegd. Denk bijvoorbeeld aan de verdeling over de twee huishoudens, de taakverdeling, wat te doen bij verjaardagen, vakanties en feestdagen en de financiën.

Als ervaren echtscheidingsadvocaat in de regio Utrecht kunnen wij u adviseren over alle zaken die moeten worden geregeld als u gaat scheiden, dus ook afspraken rondom het co-ouderschap. Woont u in de regio Utrecht en wilt u ook het co-ouderschap goed geregeld hebben? Bel voor het maken van een afspraak via 030 - 799 99 02.

Menu