Ervaren scheidingsadvocaat inschakelen?
Bel vrijblijvend: 030 - 799 99 02
Home > Echtscheiding > Echtscheidingsconvenant
echtscheidingsconvenant utrecht

Echtscheidingsconvenant in Utrecht

Echtscheidingsconvenant opstellen

Bij een echtscheiding moeten veel afspraken worden vastgelegd. De afspraken die gemaakt dienen te worden over alimentatie, de woning en de verdeling van de bezittingen en schulden worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Als u samen met uw ex-partner minderjarige kinderen heeft, is het daarnaast verplicht om een ouderschapsplan op te nemen in het echtscheidingsconvenant.

Het echtscheidingsconvenant bepaalt voor een groot deel hoe uw toekomst er uit komt te zien en het is dus van belang dat u goed nadenkt over de inhoud. U kunt hierbij de hulp van een echtscheidingsadvocaat inschakelen. Hij of zij weet precies waar u rekening mee moet houden. Zodra de rechter dit convenant heeft bekrachtigd, zijn de afspraken die erin staan afdwingbaar.

Gezamenlijk of eenzijdig echtscheidingsverzoek

Als u en uw partner overeenstemming bereiken over de afspraken in het echtscheidingsconvenant, kan uw advocaat vervolgens een gezamenlijk verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank indienen.  Met een gezamenlijk echtscheidingsverzoek kan de echtscheidingsprocedure vaak binnen 3 maanden afgerond zijn. Als u het niet eens wordt met uw ex-partner, loopt u het risico op een ‘vechtscheiding’. De afspraken moeten dan tegenover een rechter worden ‘uitgevochten’.

Als echtscheidingsadvocaat in Utrecht kunnen we u alles vertellen over de afspraken die vastgelegd moeten worden in het echtscheidingsconvenant. In Utrecht en omgeving staan wij voor u klaar om u door deze moeilijke periode heen te helpen. Bel voor het maken van een afspraak met 030 - 799 99 02.

Menu