Ervaren scheidingsadvocaat inschakelen?
Bel vrijblijvend: 030 - 799 99 02
Home > Huwelijkse voorwaarden
huwelijkse voorwaarden in utrecht

Huwelijkse voorwaarden afhandelen

Wat zijn huwelijkse voorwaarden?

Wie trouwt zonder huwelijkse voorwaarden, trouwt in gemeenschap van goederen. Voordat u ging trouwen had u zelf vermogen, bezittingen of wellicht schulden. Als u getrouwd bent in gemeenschap van goederen ontstaat er één vermogen dat aan zowel u als uw partner toebehoort.

Als een van de partners een ondernemer is met bijbehorende zakelijke risico’s, is het vaak verstandig om huwelijkse voorwaarden op te stellen. Ook als een van de partners voor het huwelijk aanzienlijk meer vermogen heeft dan de ander en dit graag op eigen naam wil houden. Wilt u weten wat verstandig is in uw situatie? Wij adviseren u hier graag over.

Huwelijkse voorwaarden en scheiding

Mocht u gaan scheiden, dan zijn huwelijkse voorwaarden de leidraad voor de afspraken rondom de scheiding. In overeenstemming kan hier natuurlijk nog wel van worden afgeweken. Soms kan de verdeling van eigendommen alsnog een felle strijd opleveren, bijvoorbeeld als de ex-partners het niet meer eens zijn met wat ze destijds in de huwelijkse voorwaarden hadden opgesteld. Wij kunnen u hier in Utrecht bij helpen.

Vormen van huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden kunnen naar uw eigen wensen worden opgesteld. Voorwaarden die veel voorkomen zijn bijvoorbeeld beperkte gemeenschap en koude uitsluiting. Bij de eerste is er sprake van een gemeenschappelijk deel en een privédeel. Bij de laatste vorm is er helemaal geen gemeenschap van goederen. Veel stellen kiezen ervoor dat de inboedel of woning in de beperkte gemeenschap valt.

Wilt u een advocaat inschakelen voor een correcte afhandeling van uw huwelijkse voorwaarden? Neem dan direct contact op via 030 - 799 99 02 om een afspraak te maken.

Menu